Botox under ögonen

Botox under ögonen

Känner du dig trött och spänd runt ögonen kan botox vara lösningen för dig. Botox främsta syfte är att få en muskelavslappnande effekt och därav behandla rynkor samt linjer runt ögonen. Det man gör är att man injicerar medlet i mycket små doser med en tunn nål för att blockera nervimpulsen och därmed minska rynkorna och muskelsammandragningarna. Behandlingen tar endast några minuter att genomföra eftersom området under ögonen är relativt litet. De flesta individer upplever minimalt eller inget obehag alls under behandlingen.

Botox under ögonen är en väldigt eftertraktad behandling som har ökat frekvent sen det blev tillgängligt på marknaden. Om man har mycket mycket rynkor och känner sig spänd och trött så kommer botox under ögonen hjälpa dig att både se yngre och friskare ut. Behandlingen är även en av de säkraste, mest effektiva och populäraste estetiska behandlingarna som finns. Botoxbehandling är en metod som är godkänd av myndigheten FDA för behandling av rynkor och linjer runt ögonen.

Läs mer och boka din botoxbehandling hos oss.

Några mer fördelar som är bra att veta om botox under ögonen?

Man skulle kunna skriva en bok om botox diverse fördelar. Nedan har vi nämnt några fördelar i punktform som är bra att känna till.

  • Botox ger snabba och varaktiga resultat. Förändringen sker endast efter ett par dagar och resultaten varar upp till 6 månader.
  • Kan förbättra ditt humör och få dig att känna dig mer avslappnad och glad. Detta i sin tur kommer leda till att du får mer energi och minska stresshormonerna i kroppen.
  • Förhindrar fuktförlust. Detta gör din hud mer elastisk, mjukare och smidigare vilket i sin tur bidrar till en ökad fuktbalans samt ett yngre utseende.
  • Förbättrar blodcirkulationen i området vilket ger dig en mer glödande hudton

Finns de några nackdelar när de kommer till botox?

Detta är en vanlig fråga som vi alltid tar i beaktande med syftet att få våra kunder nöjda och välinformerade innan och efter behandling. En av få nackdelar med botox som är viktigt att vara medveten om är att du inte kommer bli av med rynkorna permanent. Effekten kommer att försvinna efter ca 3-6 månader. Däremot gör fler upprepande behandlingar att du kommer minska muskelsammandragningar under ögonen på långsikt. En annan nackdel är att vissa upplever botox som en kostnad behandling eftersom man behöver göra detta återkommande för att få bästa möjliga effekt.