Olika typer av hudbehandlingar

Olika typer av hudbehandlingar

Hudbehandling är för dig som vill förbättra hudens ton och struktur samt minska rynkorna. Behandlingen är ett bra sätt att hålla huden ung och frisk. Är man inte helt nöjd med sin hud kan en hudbehandling verkligen göra det där lilla extra. Det kan vara att man tycker att man har för mycket akne, rynkor eller känner att sin hud har åldrats och har gett dig ett mer “hängigt” utseende.

Vilka hudbehandlingar finns det?

När man väl har bestämt sig att man vill ha en hudbehandling kommer det svåraste. Vilket typ av hudbehandling vill jag ha? Vår rekommendation är att läsa på om de olika behandlingar och även prata med en skönhetssalong. Berätta vad ditt mål med behandlingen är och sedan kommer kliniken att ge dig rekommendationer. Nedan har vi listat några av de vanligaste hudbehandlingarna.

Microneedling

Microneedling är en hudbehandling som innebär att huden punkteras med små nålar. Detta hjälper till att stimulera kollagenproduktionen, vilket kan förbättra utseendet på rynkor, fina linjer och ärr. Microneedling kan göras hemma med en dermaroller eller av en professionell sjuksköterska. På det hela taget är microneedling ett säkert och effektivt sätt att förbättra utseendet på din hud.

Läs mer och boka Microneedling hos oss.

Kemisk peeling

Kemisk peeling är en hudbehandling som man använder för att förbättra hudens utseende. De fungerar genom att avlägsna det översta hudlagret, som ofta är skadat eller består av döda hudceller. Detta kan bidra till att förbättra hudens struktur och utseende. Kemiska peelingar kan användas för att behandla en mängd olika hudtillstånd, bland annat akne, rynkor och solskador. Det finns en mängd olika typer av kemiska peelingar och din behandlare kommer att rekommendera den bästa för dig utifrån din hudtyp och ditt hudtillstånd. Kemiska peelingar gör man vanligtvis i en serie behandlingar, och du kommer vanligtvis att se de bästa resultaten efter flera behandlingar.

Botox & fillers

Vill du se yngre ut, men vill inte genomgå en operation? I så fall kan du vara intresserad av botox och/eller fillers. Botox är ett förfarande som innebär att botulinumtoxin injiceras i musklerna för att paralysera dem. Detta kommer att bidra till att minska uppkomsten av rynkor. Fillers är en typ av injektion som används för att fylla upp huden och minska uppkomsten av linjer och rynkor.

Läs mer och boka botox eller boka fillers hos oss.

Hydra beauty

Hydra beauty (även kallat hydrafacial) är en revolutionerande ny ansiktsbehandling som använder vattnets kraft för att rengöra och återfukta huden på djupet. Behandlingen börjar med en dubbel rengöring, där två olika typer av rengöringsmedel används för att avlägsna alla orenheter från din hud. Därefter används en speciell Hydra-apparat för att exfoliera huden och avlägsna döda hudceller. Slutligen appliceras ett återfuktande serum på huden för att låsa in fukten och ge dig en strålande hy. Behandlingen passar alla hudtyper och kan skräddarsys efter dina specifika behov. Oavsett om du vill rengöra din hud på djupet eller om du vill uppnå en mer strålande hy, kan Hydra beauty behandling kan hjälpa dig.

Läs mer och boka hydrafacial hos oss.

Fördelar med hudbehandlingar

Det finns många fördelar med att göra en hudbehandling, bland annat förbättrad hudutseende, minskar hudinflammation samt öka elasticiteten i huden. Hudbehandling kan också bidra till att minska uppkomsten av rynkor och få fina linjer.

Nackdelar med hudbehandlingar

När det finns fördelar så finns det också vissa saker man borde veta om innan man gör en hudbehandling. Precis som de flesta andra behandlingar så finns de små risker att vara medveten om. Bland annat risken för hudirritation, hudkänslighet och hudinfektioner. Där den sistnämnda är väldigt sällsynt.

Konsultation

Innan du gör en skönhetsbehandling så får du alltid en konsultation av kliniken, vanligtvis en sjuksköterska. Där får du all information om före/under/efter behandlingen. Exempelvis vad du kan förvänta dig för resultat, hur länge resultatet kommer sitt i, hur behandlingen går till osv. Lounes är en liten skönhetssalong i centrala Stockholm, Östermalm. Där vi erbjuder högkvalitativa behandlingar utförda av utbildade personal. Läs mer om oss eller se alla våra skönhetsbehandlingar.