Allt du behöver veta om nasolabialveck

Allt du behöver veta om nasolabialveck

Nasolabialveck är de linjer som löper från näsans hörn till munnen. I denna artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om nasolabialveck – Vad som orsakar dem, hur man behandlar dem och mycket mer!

Vad är nasolabialveck?

Nasolabialveck är de linjer som löper från näsans hörn till munnen. De kallas ofta för “smilgropar” eftersom de blir mer framträdande när du ler. Men de kallas också för “sura mungipor” eftersom att rynkorna går nedåt, vilket gör att man kan få intrycket av en hängande eller sur mun. nasolabialveck kan få dig att se äldre ut än du egentligen är, vilket är anledningen till att många söker behandling för dem.

Vad orsakar sura mungipor?

Det finns ett antal faktorer som kan bidra till utvecklingen av nasolabialveck. I många fall kan man få lindrigare veck genetiskt men djupare veckar kommer oftast från volymförändringar huden. Bland annat genom:

  • Åldrande: När du åldras förlorar huden elasticitet och kollagen, vilket kan leda till att rynkor och veck bildas eller blir djupare.
  • Solskador: Exponering för ultraviolett strålning (UV) kan skada huden och bidra till bildandet av nasolabialveck.
  • Rökning: Rökning kan påskynda åldrandeprocessen och därmed även leda till utveckling av diverse rynkor.
  • Överansträngning i muskulaturen runt munnen.

Går nasolabialveck bort?

Det finns en del tillfälliga rynkor som oftast uppstår av torrhet och liknande. Men nasolabialveck är permanenta rynkor, vilket betyder att de inte kommer att försvinna av sig självt. Med rätt tillvägagångssätt kan du dock behandla vecken för att få dem att minimeras eller försvinna.

Hur behandlas nasolabialveck?

Det finns ett antal behandlingsalternativ för att lindra sura mungipor, bland annat:

  • Fillers: Små injektioner av filler används för att återskapa volymen under huden under nasolabialvecken. Behandlingen utförs med hyaluronsyra, en syra som redan finns naturligt i vår kropp. Resultatet blir att huden fylls ut till en jämnare nivå. Läs mer och boka fillers i Stockholm.
  • Botox: Behandlingen används flitigt för att behandla alla olika typer av rynkor. En injektion av botox hjälper till att slappna av musklerna runt munnen, vilket kan minska utseendet av vecken. Rekommenderas främst hos yngre som har överansträngt muskelaturen i munnen och därmed inte lider av volymförlust. Läs mer och boka botox i Stockholm.

Om du är orolig för utseendet av dina rynkor kan du alltid rådfråga en läkare eller skönhetsexpert för personlig vägledning och rekommendationer. Med rätt behandling kan du hjälpa till att minska utseendet på nasolabialveck och därmed bli av med dina sura mungipor.

Summering

Nasolabialveck kallas också sura mungipor. Det är permanenta rynkor som oftast uppstår av volymförändringar huden eller överansträngning i muskulaturen. Rynkorna försvinner inte av sig självt utan måste behandlas med exempelvis fillers eller botox för att minimeras. Om du har några frågor eller vill veta mer om hur man behandlar nasolabialveck så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Vi ger dig gärna råd om allt som har med hudvård och skönhet att göra. Tack för att du läste!