Radiesse

Radiesse

Radiesse är ett dermal fyllmedel som man använder för att ge huden mer volym. Det kan användas för att fylla ut rynkor, fylla på läpparna samt förbättra utseendet på ärr. Radiesse tillverkar man av kalciumhydroxylapatit, som är ett ämne som finns naturligt i kroppen.

Radiesse injicerar man i huden med hjälp av en fin nål. Injektionsstället kan först bedövas med ett lokalbedövningsmedel. Efter injektionen kan man massera området för att hjälpa till att fördela produkten jämnt. Radiesse håller vanligtvis i sex till tolv månader innan den långsamt metaboliseras av kroppen. touch-ups kan vara nödvändiga för att bibehålla resultatet.

Fördelar med radiesse

  • Radiesse är ett dermal fyllmedel som man använder för att ge huden mer volym och minska rynkor och fina linjer.
  • Tillverkad av kalciumhydroxiaapatit, ett ämne som finns naturligt i kroppen.
  • FDA-godkänd och har visat sig vara säker och effektiv.
  • Relativt prisvärt, vilket gör det till ett populärt val för många människor.
  • Utmärkt val för dem som letar efter ett dermal fyllmedel som kan ge långvariga resultat. Om du är orolig för rynkor eller fula linjer kan radiesse vara rätt alternativ för dig.

Finns de några nackdelar med Radiesse som jag bör känna till?

Radiesse är i allmänhet säkert och effektivt, men det finns vissa potentiella risker och biverkningar i samband med användningen. Dessa inkluderar blåmärken, svullnad, smärta och rodnad på injektionsstället. I sällsynta fall kan allvarligare biverkningar förekomma, såsom allergiska reaktioner eller infektioner. Därför är det viktigt att konsultera en kvalificerad sjuksköterska eller läkare före behandlingen för att säkerställa bästa möjliga resultat. Behöver du vägledning? Hör gärna av dig!

Vad ska man tänka på innan behandling?

Om du funderar på radiesse-behandling är det bra att först rådgöra med en certifierad dermatolog eller plastikkirurg för att säkerställa att behandlingen är rätt för dig.

Innan du påbörjar radiesse-behandlingar ska du se till att diskutera dina mål för behandlingen med exempelvis din sjuksköterska. Det är också viktigt att låta din sjuksköterska veta om du har några allergier eller medicinska tillstånd som eventuellt kan påverka din förmåga att tolerera radiesse-injektioner.

Är det något jag ska undvika efter behandling?

När du väl har bestämt dig för att göra radiesse kommer du att få information om behandlingen. Kliniken du har tänkt att utföra behandlingen hos kommer noggrant gå igenom både innan/under samt efter behandling. För att minska eventuella biverkningar kan du applicera is på injektionsstället samt undvika ansträngande aktivitet under 24-48 timmar efter behandlingen.