Vad är fillers?

Vad är fillers?

Fillers används ofta för att förbättra utseendet genom volymförändring eller för att minska rynkor i ansiktet. Man injicerar fyllmedlet i områden som behöver förbättras, till exempel kinderna, läpparna och käklinjen. Här får du läsa om vad fillers egentligen är för något, hur en behandling går till och vilka biverkningar som finns.

Fyllmedlet tillverkas av olika ämnen. Bland annat kollagen, hyaluronsyra och fett. Kollagen är ett protein som finns i huden och andra vävnader. Det bidrar till att hålla huden fast och elastisk. Hyaluronsyra är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. Den bidrar till att hålla huden fuktig och hydrerad. Fett används ofta för att fylla ut områden som förlorat volym, till exempel kinder och läppar.

Hur går det till?

Själva processen ser olika ut beroende på var du utför behandlingen. Hos oss på Lounés skönhetssalong så börjar processen genom en konsultation med en utav våra legitimerade sjuksköterskor med lång och bred erfarenhet. Därefter påbörjas behandlingen med en lokalbedövning vid Injektionsstället om så önskas som följs upp av rengöring.

Efter rengöringen så börjar behandlingen med en nål som består av en serie injektioner. Mängden fillers som används beror på det område som ska behandlas och de önskade resultat. Behandlingen är ofta helt färdig efter ca. 20 minuter och därefter tvättas området rent. Fyllmedel kan hålla i flera månader eller år, beroende på vilken typ av fyllmedel som används. Boka fillers i Stockholm hos oss.

Finns det några biverkningar?

Självklart finns det biverkningar eller risker, som det gör vid varje skönhetsingrepp. Fillerbehandling är dock ett vanligt och okomplicerat ingrepp utan allvarliga risker och biverkningar. De vanligaste biverkningarna av fillers är blåmärken, svullnad och rodnad vid injektionsstället. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis inom några dagar. Det finns också en risk för infektion vid injektionsstället, därför är det viktigt att ta hand om och följa rekommendationerna efter behandlingen som du får av din sjuksköterska.

Om du funderar på att genomföra en behandling är det viktigt att du rådgör med din skönhetsklinik eller sjuksköterska. De kommer att kunna bedöma dina individuella behov och ger dig råd om vilken typ av fyllmedel som är bäst för din hud.

Vad kostar fillers?

Detta är en vanlig fråga som vi får här på Lounés. Det korta svaret är att fillers kan kosta från en tusenlapp upp till tiotusentals kronor. Den genomsnittliga kostnaden för 1 ML fillers är cirka 3000-4000 kr. Men många faktorer kan påverka kostnaden, till exempel injektörens erfarenhet, geografiska läge, injektionsområde och mängd fyllmedel. Och om vi ska ge en mer konkret prisbild så kostar en läppförstoring på en seriös klinik från 3000 kr upp till 8000 kr. Om du funderar på att boka en behandling, se till att rådgöra med en legitimerad sjuksköterska eller skönhetsklinik för att få en exakt uppskattning. Om du vill veta mer om våra priser så är du välkommen att kontakta oss eller besöka vår sida på Bokadirekt.se.