Vanliga Frågor

Vanligaste frågorna vi får in

Botox

Muskelavslappnande medel används för att släta ut ansiktslinjer som uppstår på grund av ansiktsuttryck. Det injicerade toxinet förhindrar nervimpulser som skickas till musklerna, vilket i sin tur får musklerna att slappna av på ytan där formuleringen appliceras. Detta kan i sin tur leda till rynkor som orsakas av ansiktsuttryck som blir släta och blir oansenliga under ansiktsrörelser. Denna behandling appliceras vanligtvis på områden där rynkor uppstår på grund av muskelaktivitet i ett specifikt område.

Liksom många andra injektioner varierar smärtan vid att injicera muskelavslappnande medel från person till person. Alla människor upplever smärta på olika sätt. Vissa människor känner inte av det alls, och vissa människor kan minska smärtan i behandlingsområdet. Den beskrivna känslan är vanligtvis den “svullnad” -känsla som är förknippad med injektionen. Vid behov kan lokalbedövning i form av lidokain erhållas på plats före behandling.

Du kan se en liten effekt efter 72 timmar, och den kommer gradvis att öka. Full effekt uppnås efter 10-14 dagar. Effekten som uppstår beror på given dos och injektionsteknik.

Effekten varierar från person till person, men en bra effekt bör vara cirka 3-6 månader.

Behandlingen tar cirka 20 minuter. Din injektionsterapeut kommer att utföra en

Utför en ansiktsanalys med dig för att se vilka områden i ditt specifika ansikte som behöver behandling.

Vi använder Botox Dysport®, Vistabel, Botox Allergan

Vanliga biverkningar som kan uppstå efter behandlingen är små blåmärken på injektionsstället och lätt huvudvärk efter behandlingen. En annan mindre vanlig biverkning som kan uppstå är hängande ögonlock, vilket beror på att pannbehandlingen påverkar musklerna som styr ögonbrynen.

Detta i sin tur gör att det blir ett “dinglande” ögonlock. Denna biverkning är inte vanlig, och påverkar endast cirka 5% av patienterna i pannan. Effekterna av biverkningar kan pågå i cirka 2-4 veckor för att sedan försvinna.

 

Om du är allergisk mot botulinumtoxin eller någon av dess komponenter får du ingen behandling. Om du har en hudinfektion i det område du behandlar, om du känner en allmän sjukdomskänsla eller om du har en ihållande infektion och du får behandling, bör du undvika botulinumtoxinbehandling. Om du är gravid eller ammar utför vi inte heller någon behandling.Detta gäller alla som får kosmetisk behandling på kliniken och olika sjukdomar som ALS och Myastena Gravis. 

Kom ihåg att inte vidröra insättningsstället efter behandlingen. Du kan återgå till normalt arbete direkt efter behandlingen. Kom ihåg att inte pressa eller massera området, eftersom detta kommer att göra att preparatet sprids och påverkar andra muskler i närområdet. Den första dagen bör du undvika direkt solljus, extrem värme, varma duschar och hård träning.

Fillers - Läppar

Resultaten är omedelbart synliga och svullnaden som många upplever försvinner vanligtvis efter cirka två till tre dagar.

Själva processen tar 2-5 minuter. Efter samråd och förberedelse beräknas tiden vara 30 minuter.

Läppar kan absorbera fyllmedel snabbare än andra delar av ansiktet och kräver vanligtvis en ackumuleringsfas. Därför gör vi alltid en personlig konstruktionsplan för läpparna.

Det tar vanligtvis 2-3 gånger under konstruktionsfasen. Några veckor efter den första behandlingen kan du känna att dina läppar har återvänt till sin ursprungliga position i princip. Det behöver vanligtvis fyllas på igen 1-2 månader efter det första besöket för att uppnå långvariga och naturliga resultat.

När önskad effekt uppnås är det tillräckligt att underhålla 1-2 gånger om året.

Det kan vanligtvis finnas fickor i läppvävnaden, där trasor ibland ackumuleras och bildar små bitar. Dessa försvinner vanligtvis efter några veckor. Om de inte försvinner spontant kan du hjälpa dig själv att massera dem.

Om en klump utvecklas några veckor efter behandlingen indikerar detta vanligtvis att läpparna ska fyllas på igen.

Alla läppar är olika och har olika förutsättningar. Du kan använda en mängd olika tekniker för att forma dina läppar till den form du vill ha. Du kan öka volymen och få dem att se mer svullna ut. Om munnen är liten och smal kan du till och med förstora dina läppar. Om du redan är nöjd med storleken på dina läppar kan du också skapa symmetri för att göra formen mer enhetlig. Vår terapeut har goda kunskaper om anatomi och estetisk medvetenhet. Det mesta kan uppnås, men för att uppnå ett naturligt resultat.

Om du aldrig har haft en påfyllningsbehandling i dina läppar tidigare kommer din kropp att bryta ner fyllmedlet under de första veckorna. Därför kan du 3-4 veckor efter det första besöket uppleva att läpparna i princip har återgått till sitt ursprungliga tillstånd.

Det tar vanligtvis 2-3 behandlingar med 1 månad mellanrum för att uppnå naturliga och långvariga resultat

Därför utförs den första behandlingen alltid med 1 ml, och resten kan varieras mellan 0,5-1 ml.

Om du är intresserad av att få en tatuering på läpparna rekommenderar vi att du tatuerar dig minst 3 veckor före fyllnadsbehandlingen.

Detta varierar från person till person. För att vi ska kunna uppfylla dina önskemål kan vi ibland behöva tömma läpparna först. Om vi ​​känner att dina läppar redan har en bra grund, är det bäst att bygga dessa fundament utan att tömma. När vi har första möjligheten att göra en omfattande analys av dig, kommer vi att fatta ett beslut på plats.

Nej då det är första gången du besöker oss behöver du boka en konsultation innan samt en första behandling ”läppförstoring”, detta gäller oavsett om du har fyllt läpparna hos en annan klinik. 

Fillers

Våt fillers består av hyaluronsyra, som är en vattenbindande sockermolekyl som naturligt finns i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen, upprätthåller hudens lager och struktur och hjälper till att ge huden volym och fukt. När du åldras minskar din egen hyaluronsyra och din hud blir lös.

 Ansiktets ålder och dess struktur kommer att förändras med tiden. Förändringar i fett, ben, muskler och hud resulterar i en minskning av ansiktsvolym och hudelasticitet. På grund av dessa åldersförändringar i kroppsvävnader medför användning av permanenta fyllmedel en större risk för permanenta komplikationer, nämligen oregelbundna former. Permanenta agenter kommer att röra sig med åldern och sjunka ner i andra oönskade delar av ansiktet. Därför kan resultaten av permanenta fyllmedel som ser bra ut idag ha motsatt effekt om 10 år. Om du ändrar dig är permanenta medel väldigt svåra att få bort.

Resultaten är omedelbart synliga, och efter cirka två till tre dagar försvinner vanligtvis svullnaden som många upplever.

Du kan vanligtvis återgå till arbete och normalt liv efter påfyllningsbehandling. Du kan uppleva lätt ömhet och rodnad efter behandlingen, men det avtar vanligtvis inom några dagar. Det finns viss svullnad efter behandlingen och svullnaden kan pågå i flera dagar. Vissa människor kan till och med få blåmärken, som kan behöva appliceras inom de närmaste dagarna.

En fillers behandling ska inte ges under graviditet eller amning.

Vi rekommenderar att du väntar minst 2 månader efter att du slutat amma.

Du får inte få en infektion eller feber under behandlingen. Du kan inte heller ha en finne på injektionsstället eller en herpesinfektion på kroppen eller injektionsstället.

Rökning ska inte ske i minst 4 timmar efter behandlingen.

Det finns flera märken på marknaden. Skillnaden mellan formuleringar ligger vanligtvis i hur tillverkare producerar sina produkter, hur molekylerna är anslutna och hur raffinerade de är. Tillverkarens metod avgör hur fyllmedlet fungerar. Skillnaden ligger i hur mycket vatten de absorberar, hur snabbt de bryts ner och hur bra de behåller sin form. Därför finns det skillnader mellan olika tillverkare och olika produkter från en tillverkare. Vi har noga valt de bästa produkterna på marknaden att använda: Stylage, Juvederm och Teosyal. Inget märke är bättre eller sämre än andra märken. Det märke du behandlar beror på det område som ska behandlas och ditt tillstånd.

Alla påfyllningsmärken vi använder innehåller hyaluronsyra. Sedan 1990 -talet har det varit det mest använda ämnet i fyllmedel. De är inte permanenta, men kommer gradvis att brytas ned av kroppen.

Vi kombinerar ofta olika fyllmedel, olika densiteter (tjocklek), beroende på det område som ska behandlas. Människor kan kombinera olika fyllmärken på olika områden i ansiktet. I teorin kan du också blanda olika fyllmedel baserade på exempelvis hyaluronsyra, men om du är för nära den senaste behandlingen bör du undvika att använda den. Om du har fått andra märken av behandling tidigare, vänligen kontakta vår terapeut först. Om du har ett gammalt fyllmedel på läpparna, bör du vänta några månader innan du fyller ett till.

Smärta är personligt. Innan behandlingen kommer du att ta anestetiska salvor (lidokain och tetrakain) för att lindra smärta. Några av våra påfyllningssprutor innehåller också bedövningsmedel.

Ja, vi har bedövningssalvor som innehåller tandläkemedel (lidokain).

Fyllningstiden beror på det område som behandlas och individens ämnesomsättning och livsstil. Varje behandlingsområde i ansiktet har sin egen varaktighet, som beror på vävnaden under huden och behandlingsområdet. Vanligtvis varar de flesta behandlingar från fyra till tolv månader.

Vi har noggrant valt ut de bästa produkterna på marknaden (Stylage, Juvederm och Teosyal). Dessa anses vara mycket säkra produkter, och sällsynta komplikationer och biverkningar uppstår sällan. Den låga graden av komplikationer beror främst på att det injicerade ämnet består av en naturlig substans (hyaluronsyra), och effekten av den injicerade produkten är tillfällig. Om något går fel återställs resultatet eftersom produkten bryts ner av kroppen.

Eventuella komplikationer av fyllmedelsbehandling kan innebära:

 Hudgenomträngande infektion, Asymmetri och oregelbundenhet

Blödning, blåmärken och/eller svullnad kan uppstå strax efter behandlingen och kan pågå i upp till en vecka

Huden i det behandlade området kan också bli röd, inflammerad, kliande och utveckla utslag och allergier. Dessa biverkningar är inte vanliga och är vanligtvis kortlivade

Om du inte vill fortsätta behandlingen, kommer du att återgå till din ursprungliga form?

Ja, fyllmedelsbehandling är inte permanent. Så småningom återvände kroppen till sin ursprungliga form.

Fillers baserade på hyaluronsyra kan brytas ned genom att injicera ett motgift som kallas Hyalase. Efter behandling med Hyalase sönderdelades fyllningen inom 24 timmar och utseendet återhämtar sig omedelbart.

Ingen är 100% symmetrisk, vilket naturligtvis påverkar resultatet av fyllnadsbehandling. Vi försöker alltid uppnå perfekta och symmetriska resultat, men tyvärr är detta inte alltid möjligt.

Eventuella korrigeringar bör endast göras vid ett akut eller uppenbart avvisande klagomål och inom de tidigaste 2 veckorna efter behandlingen. Innan du bokar en korrigering kommer vår terapeut att utvärdera med bilderna som skickas via e -post. Observera att inga korrigeringar kommer att göras på läpparna efter den första behandlingen. Detta beror på att det slutliga resultatet kräver minst 2 behandlingar.

Laser hårborttagning

Allt beror på område och hur din hår typ är. Därför kan vissa områden ta längre tid och andra snabbare. 

Hos oss rekommenderar vi 5-8 behandlingar. Eftersom vi på Lounes använder en av marknadens bästa laser blir det färre tillfällen.

I genomsnitt krävs det 30% färre behandlingar hos oss jämfört med andra lasermaskiner på marknaden, du som kund sparar både tid och pengar. 

Ja våran maskin kan ta bort ljusa hårstrån.  grå och vita hårstrån som saknar pigment ka inte tas bort med laser. 

Lasern ger ifrån sig energi på tre olika våglängder, Alexandrit, YAG och Diod som är specifikt anpassad för att behandla just alla hårstrån med pigment. Denna energi omvandlas sedan till värme som går ner och förstör hårsäcken så att inget nytt hårstrå kan bildas där.

Då det är väldigt effektivt att behandla håret när det befinner sig i sin tillväxtfas, krävs det flera behandlingar för att kunna fånga upp alla strån vid rätt tillväxtfas. Det är viktigt att man utför behandlingar regelbundet för att effektivisera varje behandlingstillfälle. Oftast krävs det minst 5- 8 behandlingar för bästa resultat.

De hårstrån som befinner sig i tillväxtfasen vid behandlingstillfället kommer aldrig att växa ut igen. Däremot kan nya hårsäckar vakna till liv vid hormonella förändringar såsom graviditet eller klimakteriet, även kosttillskott kan väcka nya hårstrån till liv. 

Därav rekommenderar vi en behandling 1 gång om året efter avslutad laserbehandling för att undvika nya hårstrån. 

När ska jag inte utför min laserbehandling? 

Vi rekommenderar att inte utföra en laserbehandling under menstruationen då kroppen är känslig kan lasern kännas mer än vanligt. 

Trötthet, bakfylla, stress kan också påverka kroppen.  

 

Ja du måste vara nyrakad 24H innan din bokade laserbehandling. 

Undvik smink, , krämer samt deodorant när du kommer till din behandling. 

Vaxa eller plocka inte dina hårstrån på området som du ska behandla 6 veckor innan behandling. Detta bör undvikas under behandlingsprocessen. 

​Kommer kunden orakad så tillkommer en extra kostnad för rakning. Kostnaden för rakning varierar beroende på storleken på området mellan 200-600kr. 

Detta är väldigt individuellt, men oftast mellan behandlings 1–5 kan man börja se resultat, beroende på hur mottaglig man är mot lasern, typ av hårstrån etc. 

Nej, våran maskin är 100% smärtfri men du kan uppleva en känsla som Noppningar vid tätare hårväxt.

Kan alla hudtyper behandlas? 

Ja våran maskin kan behandla alla hudtyper, dock behöver kunder med mörkare hudton fler behandlinga

Du kan komma solbränd till oss för en laserbehandling och du kan även sola efter dock om du känner ingen hetta från behandlingsområdet.

Upplever du en hetta från behandlingsområdet så skall du undvika Sol, bastu, varm dusch i 24H tills det har avtagit.

Nej vi utför inga laserbehandlingar på gravida eller ammande, då det finns för lite studier om detta. 

Efter en laserbehandling är det viktigt att undvika rakning de första 14 dagarna, då all rakning stimulerar till hårtillväxt. Vi rekommenderar att du rakar så lite som möjligt mellan behandlingarna för mest effektiva och bästa resultat. 

Du kan träna och sola efter din laserbehandling då våran laser inte är påfrestande mot din hud.  dock Hård fysisk träning, bad och bastu bör undvikas samma dag.

Om du upplever en hetta från behandlingsområdet skall du avstå från dessa punkter.